Uitbreiding van ons gamma: hydrofuge

dinsdag 05 augustus 2014
Sindskort biedt Comfort Cleaning ook hydrofuge aan. Hydrofuges zijn waterwerende middelen om gevels mee te impregneren en zo duurzaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De hydrofuges vormen een doorzichtige laag over uw gevel, die waterafstotend en dampdoorlatend is. Naast een langdurige vochtafstotende werking hebben hydrofuges ook een algen- en vuilwerende werking. Kortom, met het aanbrengen van hydrofuges geniet u langer van de schoonheid van uw gevel en vergt uw gevel minder (arbeidsintensief) onderhoud.

Er zijn verschillende soorten hydrofuges die op verschillende manieren kunnen worden aangebracht. De voorbehandeling bestaat altijd uit het verwijderen van vuil, mos, alg en schimmel en het reinigen van uw gevel, bij voorkeur met hogedrukreiniging.
Een vloeibaar hydrofuge wordt doorgaans onder lage druk, sproeiend aangebracht, terwijl een hydrofuge in crème-vorm ook strijkend met kwast of verfrol kan worden aangebracht. Vooral bij het impregneren van kleine oppervlakken of moeilijk bereikbare plekken wordt strijken aanbevolen. Aanbrengen gebeurt tot het punt van verzadiging en zal, afhankelijk van de ondergrond, één of meerdere malen herhaald moeten worden. Wanneer u uw gevel door Comfort Cleaning laat impregneren, kunt u er vanuit gaan dat uw gevel heel lang mooi en goed geconserveerd blijft.
TOEPASSINGEN
Hydrofuge voor het regendicht maken van verticale buitenmuren in poreuze ondergronden.
EIGENSCHAPPEN
Beschermt de muur tegen indringing van regenwater.
Verhindert de vervuiling van mos-, algen- en schimmelbegroeiing.
Verhoogt de isolatiewaarde van de muur.
Beperkt de vorstschade.
Vermindert de zoutbloedingen.
Terug naar boven