Glasreiniging, reiniging gordijngevels, osmosereiniging, veranda’s

Ramen wassen bij Comfort Cleaning

Comfort Cleaning staat in voor het periodiek onderhoud van uw glaspartijen of u kan een beurt reserveren op afroep. Het onderhoud van uw glaspartijen op kantoor, magazijn of bedrijf kunnen wij verzorgen. De glasreiniging van de ramen bij uw thuis valt ook volledig in ons dienstenpakket.

We voeren onze ramen wassen in de eerste plaats uit op de conventionele manier van manueel inwassen en aftrekken, maar daarnaast bieden we ook een telescopisch ramen wassen aan voor de ramen op moeilijk bereikbare plaatsen. Een ramen was kan tot max. 7 meter hoogte worden uitgevoerd op met onze daarvoor uitgeruste puntladders. Voor ramen die enkel van buitenaf bereikbaar zijn, boven de 7 meter werkhoogte, wegen we af welke oplossing het meest geschikt is en werken we onder osmose bewassing of m.b.v. hoogwerker. Onze mensen zijn steeds voorzien van het attest besturen tot hoogwerker en opleiding VCA basis.

Onder het ruim begrip van ramen wassen kunnen de volgende onderdelen in ons pakket zitten: Separatieglas, tussenglas, lichtstraat, koepels, spiegels, sasdeuren, geveldeuren en poorten, publiciteitspanelen, lichtreclames, totems, afwasbare gevelpanelen, velux ramen, veranda daken, gordijngevels, voetpaden, venstertabletten, dorpels, platte daken, wandelpaden, kozijnen en frames van ramen en deuren.

In functie van de opdracht worden er afspraken gemaakt omtrent frequentie en prijs.

Osmosereiniging: wanneer kiest men voor deze techniek?

Onder het systeem van osmose water en telescopische carbon armen reinigen we onder lage druk uw glaspartijen of zonnepanelen, dit kan zowel onder koud water als heet water. Warm water osmosebewassing zorgt ervoor dat vuilresten, fecaliën en atmosferische vervuiling sneller loskomen tijdens de reiniging en de efficiëntie ten goede komen. Bij osmosereiniging gebruiken we geen schadelijke detergenten maar zuiver water gefilterd door een membraan en harsfilter. Osmosewater wordt tot 99% gezuiverd of gedemineraliseerd en ontdaan van chloor en bacteriën waardoor de glaspartijen of zonnepanelen streeploos worden gereinigd door puur zuiver water en geen kalkvlekken nablijven.

Het grote voordeel van osmosereiniging is dat er een hoogte kan worden bereikt tot 12 meter op een veilige manier. En dat op de osmose installatie 2 osmoseborstels op hetzelfde moment kunnen worden bediend waardoor grote oppervlakten op een snellere tijd kunnen worden afgewerkt. Deze techniek wordt ook wel telescopisch glasbewassing genoemd.


Welke techniek heeft de beste kwaliteit, conventioneel inzepen en aftrekken of de osmosebewassing? Duidelijk is de manuele techniek inzepen en aftrekken de hoogste kwaliteit. Maar de osmosebewassing is voor de ramenwasser een perfecte oplossing wanneer hij hierdoor een dure hoogwerker kan uitschakelen of wanneer de glaspartijen dermate grote oppervlakten hebben dat manuele reiniging prijs kwaliteit te hoog zou oplopen.

Meer informatie over ramen wassen

Terug naar boven