Thermisch reinigen en ontlakken in wervelbedoven

Wil je je machines of industriële onderdelen laten reinigen of ontlakken? Thermische reiniging in een wervelbedoven is dè kostenefficiënte, snelle en veilige manier! In 60 tot 90 minuten ontlak je metaal, verwijder je rubber resten, poederlak en coatings. Deze industriële reinigingstechniek wordt voornamelijk toegepast voor het reinigen van ophanghaken in lakstraten, het ontrubberen van nozzles, extrusie koppen, extrusie schroeven en extrusie cilinders en het reinigen van mallen, matrijzen, spuitmonden, warmtewisselaars, filters, schokdempers, …

Waarom thermisch reinigen of ontlakken met een wervelbedoven?

  • Snel (60-90 minuten) en efficiënt
  • Minder agressief dan zandstralen of chemisch reinigen
  • Geen vervorming van metalen stukken
  • Milieuvriendelijk

Hoe werkt een wervelbedoven reiniging?

Een wervelbedoven is een thermische reinigingssysteem voor het reinigen en ontlakken van metalen machineonderdelen zoals verfhaken, ophangsystemen, matrijzen, mallen, schroeven, … De onderdelen worden in een korf geladen en 60 tot 90 minuten ondergedompeld in voorverwarmd zand van 420-520°C. Dit ultrafijn, gekristalliseerd zand wordt in het wervelbed rond geblazen in wervelende bewegingen. Zo wordt verontreiniging in de kleinste hoekjes en kantjes bereikt en op een niet-corrosieve manier verwijderd.


Wil je je machine onderdelen thermisch laten reinigen in een wervelbedoven? Vraag je offerte op maat aan of contacteer ons bij verdere vragen!

Terug naar boven