Dakreiniging

Wil je je dak laten reinigen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Comfort Cleaning is de expert in het reinigen van daken in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Voor elk type dak en dakpan geldt een aangepaste aanpak. We adviseren je met plezier welke aanpak het beste bij jouw dak past! Ontdek onze realisaties voor het ontmossen van daken of contacteer ons voor een offerte op maat!

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Ontmossen van daken

Een dak ontmossen bestaat uit een aantal stappen. Naargelang het type pan kan de reiniging methode verschillen, maar alsook de bescherming of onderhoud methode. De manier hoe we het dak bereiken a.d.v. ladder, stelling en/of lift hangt af van de hoogte van de kroonlijst, de hellingsgraad maar ook van de soort pan.

We kunnen de pannen grofweg indelen in de volgende groepen:

 • Klei pan
 • Betonpan
 • Natuursteen leien
 • Kunstleien

Hoe we je dak reinigen in 5 stappen

 1. Voor we een dakreiniging opstarten bepalen we de reinigingsmethode, beschermingsmethode en hoe we het dak zullen bereiken. Dit hangt o.a. af van het type dakpan, de hoogte van de kroonlijst, de hellingsgraad van het dak, ... We denken ook al na hoe we het vuil water zullen afvoeren. We willen niet dat het vuil water in je afvoercircuit of regenwaterput terechtkomt. Hiervoor gebruiken we specifieke methodes en machines. 
 2. Kies je voor biologische alg en mosvertragers, dan treffen we alvast de voorbereidingen. 
 3. Onder het systeem van heet water of stoom worden de pannen gereinigd onder een lagere werkdruk. Het heet water of stoom zal naast het efficiënter reinigen alsook mosdodend werken. 
 4. Het dak wordt na de reiniging afgewerkt in de geadviseerde beschermingsmethode. Afhankelijk van het type pan, kan je kiezen voor biologische alg en mosvertragers, siloxaan hydrofuges (ook wel impregnering of coating genoemd) of een gekleurde dakcoating. We adviseren je graag over de voor- en nadelen van de beschermingsmethoden van je dak.
 5. Na de reiniging werkt Comfort Cleaning je buitenglas en terras af.

Kortom, wenst Comfort Cleaning zoveel als processen in uw dakreiniging te integreren zodoende we uw dak zo lang als mogelijk mos en algvrij kunnen houden.

Benieuwd naar de prijs voor het ontmossen van jouw dak? Contacteer ons!

Wij ontmossen daken in voornamelijk Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen!

Zijn er pannen die niet of moeilijk kunnen worden gereinigd?

Er zijn pannen die omwille van hun structuur of broosheid anders dienen te worden benaderd, eventueel waar een light versie van een dakreiniging dient te worden voorgesteld om een veilige reiniging zonder schade te kunnen uitvoeren.

Volgende type pannen dienen tijdens een dakreiniging met een specifieke aanpak worden benaderd:

 • Oude Boomse pan
 • Natuursteenlei of schaliën
 • Bourgondische tegelpan

Wat hoort er niet thuis bij een dakreiniging of het ontmossen van een dak:

 • Rekening houdend met alle type dakpannen kunnen we vaststellen dat een freeskop of vuilfrees absoluut uit den boze is.
 • De werkdruk van een hogedruk of stoomreiniger wordt uitgedrukt in BAR, we kunnen stellen dat geen enkele pan meer druk behoeft dan 200 BAR.
 • Methodes van reiniging onder bleekwater, javel, chloor, loog, natriumhypochloriet, fluorwaterstof of fluoriden.

Welke kleine herstelling kan Comfort Cleaning uitvoeren op mijn dak:

 • Plaatsen van nieuwe hoek – nok – vorst pannen
 • Uitcementeren van de nokpan – plaatsen nieuw open noksysteem
 • Reparatie aan dakgoot en afvoer
 • Plaatsen van dakvensters en nazicht dakvensters
 • Plaatsen van vogelwering in pinnen of draadsysteem
 • Voegen / klein metselwerk schoorsteen

Help, ik heb een Asbest pan: hoe kan ik asbest pannen herkennen?

Zowel de Vlaamse milieuwetgeving als de federale arbeidswetgeving (KB 16/03/2006) verbieden het ontmossen van asbest daken en gevels door afborstelen, krabben, schuren of hogedruk/stoomreiniging. Door het ontmossen wordt het oppervlak van asbest materiaal sterk beschadigd. Bekijk hier de volgende documentatie omtrent asbest leien.

Wat kost het reinigen van een dak? 

De prijs hangt af van het soort dak, de reinigingsmethode, hoe we het dak bereiken, het type dakpan en het type bescherming (coating of mos en alg vertragers). Contacteer ons voor een offerte op maat!

Soorten dakreiniging