Zonnepanelen reinigen

Waarom je zonnepanelen laten reinigen?

Op zonnepanelen ontstaat snel vervuiling. Denk aan mossen, algen, stof, zand, vogeluitwerpselen, ... Vervuilde zonnepanelen zijn minder rendabel. Bij lichte vervuiling daalt de rendabiliteit al met 0,2%, bij zware vervuiling met 11,4%. Hou bij uitzonderlijke industriële vervuiling zelfs rekening tot een daling met 20%.


Vraag je offerte aan of contacteer ons bij vragen!


Hoe we je zonnepanelen reinigen

Afhankelijk van de vervuilingsgraad, de bereikbaarheid van de zonnepanelen, het soort dak, de hoogte en het soort zonnepanelen kiezen we voor osmose reiniging of voor stoomreiniging.

Bij lichte vervuiling en een dak met maar 1 verdiep of een plat dak kiezen we meestal voor osmose reiniging.

Bij zwaardere vervuiling of een dak met een tweede verdiep of met een nokhoogte van boven de 12 meter, kiezen we eerder voor stoomreiniging onder lage druk, al dan niet met knikarm hoogwerker.

Zonnepanelen reinigen met osmose

Onder het systeem van osmose water en telescopische carbon armen reinigen we onder lage druk je zonnepanelen, dit kan zowel onder koud water als heet water. Warm water osmose bewassing zorgt ervoor dat vuilresten, fecaliën en atmosferische vervuiling sneller loskomen tijdens de reiniging en de efficiëntie ten goede komen. Bij osmose reiniging gebruiken we geen schadelijke detergenten, maar zuiver water gefilterd door een membraan en harsfilter. Osmosewater wordt tot 99% gezuiverd of gedemineraliseerd en ontdaan van chloor en bacteriën waardoor de zonnepanelen streeploos worden gereinigd door puur zuiver water en geen kalkvlekken nablijven.

Het grote voordeel van osmose reiniging is dat er een hoogte kan worden bereikt tot 12 meter op een veilige manier. En dat op de osmose installatie 2 osmose borstels op hetzelfde moment kunnen worden bediend waardoor grote oppervlakten op een snellere tijd kunnen worden afgewerkt. Deze techniek wordt ook wel telescopisch reinigen genoemd.

Prijs reinigen zonnepanelen

De prijs om je zonnepanelen te laten reinigen hangt af van de hoeveelheid zonnepanelen, de vervuilingsgraad, de bereikbaarheid van je zonnepanelen, de gekozen techniek, ... Vraag je offerte op maat aan of contacteer ons bij verdere vragen!

Comfort Cleaning adviseert om je zonnepalen jaarlijks te laten reinigen.

Terug naar boven