Hydrofuge

Hydrofuges zijn waterwerende middelen om gevels mee te impregneren en zo duurzaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Vraag je offerte op maat aan!

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Wat is hydrofuge?

De hydrofuges vormen een doorzichtige laag over uw gevel, die waterafstotend en dampdoorlatend is. Naast een langdurige vochtafstotende werking hebben hydrofuges ook een algen- en vuilwerende werking. Kortom, met het aanbrengen van hydrofuges geniet u langer van de schoonheid van uw gevel en vergt uw gevel minder (arbeidsintensief) onderhoud.

Er zijn verschillende soorten hydrofuges die op verschillende manieren kunnen worden aangebracht. De voorbehandeling bestaat altijd uit het verwijderen van vuil, mos, alg en schimmel en het reinigen van uw gevel, bij voorkeur met hogedrukreiniging.

TOEPASSINGEN
Hydrofuge voor het regendicht maken van verticale buitenmuren in poreuze ondergronden.

EIGENSCHAPPEN

  • Beschermt de muur tegen indringing van regenwater.
  • Verhindert de vervuiling van mos-, algen- en schimmelbegroeiing.
  • Verhoogt de isolatiewaarde van de muur.
  • Beperkt de vorstschade.
  • Vermindert zoutbloedingen.

Hoe wordt hydrofuge aangebracht?

Een vloeibaar hydrofuge wordt doorgaans onder lage druk, sproeiend aangebracht, terwijl een hydrofuge in crème-vorm ook strijkend met kwast of verfrol kan worden aangebracht. Vooral bij het impregneren van kleine oppervlakken of moeilijk bereikbare plekken wordt strijken aanbevolen. Aanbrengen gebeurt tot het punt van verzadiging en zal, afhankelijk van de ondergrond, één of meerdere malen herhaald moeten worden. Wanneer u uw gevel door Comfort Cleaning laat impregneren, kunt u er vanuit gaan dat uw gevel heel lang mooi en goed geconserveerd blijft.