Luchtgommen

Luchtgommen is een relatief nieuwe, droge straaltechniek die oude lagen verf, vernis, was, vuil, enz. verwijdert, zonder het voorwerp of de ondergrond te beschadigen. Op deze manier krijgen voorwerpen of ondergronden hun originele uitstraling terug en zijn ze klaar voor een eventuele nieuwe afwerkingslaag.

Benieuwd naar de prijs om jouw project te laten luchtgommen? Contacteer ons

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Hoe werkt luchtgommen?

Onder lage druk worden kleine, keramische korrels op een voorwerp geblazen met een luchtgom straalketel. Dit zorgt voor een roterende, “gommende”, beweging zonder inslag. Deze techniek is ideaal voor gevoelige ondergronden of voorwerpen met fijne details.

Zo luchtgommen wij

  1. Analyse van de soort ondergrond, de vervuilingsgraad, het type vervuiling en te gebruiken straalmiddelen.
  2. Bij luchtgommen kan veel stof vrijkomen. Daarom plakken we deuren en ruimtes af. Losse meubels nemen we mee naar een aparte werkruimte.
  3. We stellen op basis van de analyse in stap 1 de correcte druk in op de luchtgommachine, kiezen het juiste straalmiddel en de correcte nozzle.
  4. Onze ervaren luchtgommers blazen van op de juiste afstand en met een bepaalde hoek de keramische korrels op de ondergrond.
  5. Het vrijgekomen stof en vuil wordt verwijderd.
  6. Als laatste kan je indien gewenst opnieuw verven, lakken of vernissen.

Wat is het verschil tussen luchtgommen en zandstralen?

Luchtgommen wordt vaak onterecht verward met zandstralen.

Bij zandstralen wordt een scherp straalmiddel (schoon zand of granulaten) onder hoge druk tegen een oppervlak geblazen. Deze techniek is ideaal voor moderne gevels, binnenmuren, houten balken, enz.

Bij luchtgommen wordt een zacht straalmiddel (keramische korrels) onder lage druk tegen een oppervlak geblazen. Deze techniek is ideaal voor ondergronden met kleine details zoals oude trappen of antieke meubels met verfijnde afwerking.

Welke ondergronden kan je luchtgommen?

Elke ondergrond en elk type vervuiling vraagt om een andere aanpak. De meest voorkomende ondergronden waarop we luchtgommen zijn onderstaande.

Luchtgommen op hout

Luchtgommen wordt vaak toegepast op trappen, meubels en deuren van zachte houtsoorten (bv. eik of den) of bij veel fijne details.

Luchtgommen op steen

Historische gevels, monumenten in poreuze hardsteen, natuursteen (bv. witsteen en arduin) of beton, dakpannen, …

Luchtgommen van metaal

Oldtimer auto’s, metalen poorten, metalen decoratie, ...

Prijs luchtgommen

De prijzen voor luchtgommen zijn afhankelijk van het voorwerp (losstaand meubel, gevel, trappen, oldtimer, …), de bereikbaarheid (bv. is er een hoogwerker nodig?), de soort ondergrond, het type vervuiling, het aantal lagen vernis of verf, de oppervlakte, … We maken met plezier een offerte op maat voor jouw project. Vraag een offerte aan of contacteer ons bij extra vragen.