Torbo-stralen

Torbo-stralen, ook gekend als soft nevelstralen, vochtstraaltechniek, rotatiestralen of wervelstralen, is het veilige en zachte alternatief voor zandstralen en hogedrukreiniging.

Benieuwd naar de prijs voor het torbo-stralen van jouw project? Contacteer ons!

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

D.m.v. deze techniek kunnen op een stofarme en vonkarme wijze diverse (grote) oppervlakken zoals gevels, natuur en hardsteen worden gereinigd volgens een hydropneumatische reinigingstechniek. In tegenstelling tot het klassiek zandstralen gebeurt de reiniging onder lage druk (zacht 2 bar werkdruk tot hard 10 bar werkdruk), waardoor kans tot beschadiging nihil is. Het straalmiddel wordt vermengd met water als een soort modder onder druk op het te reinigen oppervlak gespoten. Door de aanwezigheid van dit water wordt de stofproductie geminimaliseerd met 95%.

Afhankelijk van de vervuilingsgraad en de kwaliteit en sterkte van het oppervlak kunnen de luchtdruk en de toevoer van het straalmiddel worden ingesteld. Het is zelfs mogelijk onder druk alleen met water te stralen. Det techniek verwijdert zowel natuurlijke afzetting door luchtvervuiling ofwel atmosferische vervuiling genoemd als organische vervuiling zoals algenvorming. Vooraleer de reiniging te starten, worden alle ramen, deuren en poorten etc. zorgvuldig afgeschermd om eventuele beschadiging te voorkomen.

Het meest gebruikte straalmateriaal is gemalen glas. Maar daarnaast kunnen we ook stralen met grit, soda, kalk, garnet, asilikos, testra glasparels, en nog veel meer typen straalmiddel. Welk type straalmiddel we gebruiken hangt af van de ondergrond en de soort vervuiling. Een beschermende dampdoorlatende hydrofuge, siliconen of impregnatie behandeling bestaande uit siloxaanhars, wordt na het uitdrogen van de ondergrond aangebracht om op duurzame wijze atmosferische en organische vervuiling tegen te gaan. Aangezien er geen chemicaliën worden toegevoegd, is deze reiniging techniek weinig tot niet milieubelastend t.o.v. het oude gekende chemisch reinigen.

Torbo reiniging wordt vooral gebruikt voor zandsteen, witsteen, blauwsteen, arduin, beton, silexpanelen, poreuze steensoorten, cementpleister, erfgoed en monumentale bouwmaterialen, verwijderen van geschilderde geveldelen of verwijderen van oude kalei lagen.

Bekijk hoe het Torbo-stralen in zijn werk gaat in onderstaand filmpje.

Contacteer ons voor een offerte op maat.