Reiniging industriële afzuiginstallaties, ventilatie en luchtbehandeling

Industriële afzuiginstallaties, ventilatie en luchtbehandeling systemen dienen regelmatig gereinigd te worden. Stof en vet hopen zich op in de kanalen en doen de kans op brand sterk stijgen. Een professionele reiniging door de ervaren industriële reinigers van Comfort Cleaning doet de kans op brand, dure brandverzekeringen, hoge energiefacturen en ziekteverzuim bij je medewerkers gevoelig dalen.

Vraag je offerte op maat aan of contacteer ons.

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Waarom je ventilatie, kanalisatie en afzuiginstallaties laten reinigen?

Uit onderzoek blijkt dat verontreinigde ventilatiekanalen voor een daling van de productiviteit en een stijging van het ziekteverzuim bij de werknemers kan leiden. Het hoeft geen betoog dat ook de impact op het energieverbruik zeer negatief is.

Naast een gezond binnenklimaat voor medewerkers in productieruimten, is de reiniging van ventilatie, kanalisatie en ovens essentieel voor preventie van brand.

Verzekeringsmaatschappijen leggen voorwaarden op bij brandverzekeringen i.v.m. het preventief reinigen van:

 • Afzuiginstallaties industrie
 • Luchtbehandelingskasten
 • Koeltorens
 • Verdampers & condensors
 • Airco installaties
 • Vacuüm units
 • Warmtewisselaar
 • Lasrook installaties
 • Elektrostatische luchtreinigers
 • Bak & droog en moffelovens
 • Breekinstallaties

Het extractiegedeelte van coating installaties slipt bijvoorbeeld ter hoogte van de bak en/of moffeloven stelselmatig volledig dicht. Dit zorgt niet enkel voor een verminderde doorvoer van rookgas, maar zorgt daarnaast voor een verhoogd brandrisico.

In de textiel nijverheid merken we dat de kanalen van de bewerkingsmachines zoals de scheerlijn, de dusen van de ovens, laxteerstraat, enz. van groot belang zijn in een periodieke reiniging van de kanalen. De grote hoeveelheid aanwezig droog textielstof dat zich snel ophoopt in de kanalen dient tijdig te worden verwijderd.

Hoe wij industriële kanalen reinigen

 1. Tijdens een eerste inspectie stellen de toegankelijkheid voor inspectie en reiniging vast. Indien de ventilatie of kanalisatie niet toegankelijk is voor inspectie of reiniging, worden mangaten gecreëerd. Het creëren van mangaten zal de bereikbaarheid naar toekomstig onderhoud vereenvoudigen.
 2. Wanneer de kanalen toegankelijk zijn, stellen we de vervuilingsgraad vast.
 3. In overleg met de verantwoordelijke bespreken we de hoe we de kanalen zullen reinigen.
 4. We weken het vuil in de kanalen mechanisch los, zuigen dit op en vangen dit op in een filterzak.
 5. Na uitvoering wordt een foto en/of video dossier, aangevuld met een verslag, overgemaakt aan de opdrachtgever.

Wil je je luchtbehandeling of rookgaskanaal laten reinigen? Vraag je offerte op maat aan of contacteer ons bij verdere vragen!