Thermisch reinigen en ontlakken in wervelbedoven

Wil je je machines of industriële onderdelen laten reinigen of ontlakken? Thermische reiniging in een wervelbedoven is de kostenefficiënte, snelle en veilige manier! In 60 tot 90 minuten ontlak je metaal, verwijder je rubber resten, poederlak en coatings. Deze industriële reinigingstechniek wordt voornamelijk toegepast voor het reinigen van ophanghaken in lakstraten, het ontrubberen van nozzles, extrusie koppen, extrusie schroeven en extrusie cilinders en het reinigen van mallen, matrijzen, spuitmonden, warmtewisselaars, filters, schokdempers, roerwerken, lijmketels, bakplaten en -vormen, ...

Vraag je offerte op maat aan of contacteer ons bij verdere vragen!

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Waarom thermisch reinigen of ontlakken in een wervelbedoven?

  • Snel (60-90 minuten) en efficiënt
  • Minder agressief dan zandstralen of chemisch reinigen
  • Geen vervorming van metalen stukken
  • Milieuvriendelijk

Hoe werkt een wervelbedoven reiniging?

Een wervelbedoven is een thermische reinigingssysteem voor het reinigen en ontlakken van metalen machineonderdelen zoals verfhaken, ophangsystemen, matrijzen, mallen, schroeven, … De onderdelen worden in een korf geladen en 60 tot 90 minuten ondergedompeld in voorverwarmd zand van 420-520°C. Dit ultrafijn, gekristalliseerd zand wordt in het wervelbed rond geblazen in wervelende bewegingen. Er vormen zich belletjes die weer uiteenspatten binnen het wervelbed van materiaal, waardoor een intense beweging van deeltjes wordt gestimuleerd. In deze toestand gedragen de vaste stoffen zich als een vrijstromende, kokende vloeistof. Zo wordt verontreiniging in de kleinste hoekjes en kantjes bereikt en op een niet-corrosieve manier verwijderd.

Wat is het verschil met andere thermische reinigingstechniek pyrolyse?

Pyrolyse ken je misschien wel van je eigen oven thuis. De pyrolyse functie verbrandt het vet en vuil in je oven op zeer hoge temperatuur tot as. Ook industriële metalen onderdelen kunnen op deze manier gereinigd worden in een veel grotere, warmere pyrolyse oven. De onderdelen worden in de oven geschoven en 8 tot 10 uur verwarmd tot 430-440°C. Een deel van de verf, poedercoating, kunststof, ... vergast. Wanneer de onderdelen uit de oven komen worden ze nabehandeld om de resten as te verwijderen.

Wil je je machine onderdelen thermisch laten reinigen in een wervelbedoven? Vraag je offerte op maat aan of contacteer ons bij verdere vragen!