Regenput reinigen

Kleurt het water uit je regenwaterput bruin of heeft het een onaangenaam geurtje? Stinkt je wasmachine of zie je bruine randen in je WC-pot? Dan is het tijd om je regenput te laten reinigen! Neem contact op voor een offerte op maat!

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Bladeren, takken, stof, zand, mossen en algen van je dak en goten, vogeluitwerpselen en dierenkrengen vormen een sliblaag op de bodem van je regenput. Op termijn nestelen zich micro-organismen in deze sliblaag en in de wanden van je regenput. Deze zorgen allemaal samen voor de onaangename geuren en kleuren van je regenwater.

Je dak laten reinigen en je dakgoten laten reinigen kunnen verstoppingen en bezinksel in je regenput voorkomen. Vervang ook tijdig de filters van je regenwaterpomp en regenwaterput. Ondanks deze goede voorzorgen dien je toch regelmatig eens je regenput te laten reinigen.

Wanneer je regenput laten reinigen?

Een intensief gebruikte regenwaterput reinig je best jaarlijks. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de grootte van de regenput, de hoeveelheid opgevangen water en de grootte van je water opvangende dak. De mate van gebruik van de regenput doet er ook toe. Maar pas op: niet enkel intensief gebruikte regenputten dienen regelmatig gekuist te worden, regenwaterputten die niet veel regenwater verbruiken zijn sneller gevoelig voor vervuiling en slibafzetting!

De beste periode om je waterput te laten reinigen is de herfst of wanneer de bloei in het water komt. De lente of de zomer zijn ook interessante periodes want dat staat het waterpeil op zijn laagste punt en dient er minder water weggepompt te worden.

Onze werkwijze

Je regenwaterput zelf reinigen is een gevaarlijk werkje. Ga NOOIT alleen in je regenwaterput! Een regenwaterput bevat heel weinig zuurstof, waardoor de kans op stikgevaar groot is! Je regenput laten reinigen door professionals is daarom de slimme, veilige keuze.

Dit is onze werkwijze bij het reinigen van regenwaterputten:

  1. Leegpompen van je regenput. Het water wordt opgevangen in een vrachtwagen.
  2. Intense stoomreiniging.
  3. Verwijderen van het slib met een aanzuigdarm en vacuümpomp.
  4. Onder hoge druk reinigen van de cilinderwand, vloerplaat en bovenwand.
  5. Indien nodig desinfecteren we de regenwaterput met chloorgranulaat.
  6. Opnieuw gedeeltelijk vullen van je regenwaterput.

Prijs regenwaterput reinigen

De prijs voor het reinigen van je regenwaterput is afhankelijk van de grootte van je regenput en de aard van de vervuiling. Meer weten? Contacteer ons voor een offerte op maat.