Droogijsstralen voedingsindustrie

Techniek droogijsstralen is ideaal voor het reinigen van installaties in de voedingsindustrie. Naast droog reinigen zonder nood aan producten of water, helpt droogijs ook bij het beheersen van bacteriële kolonies. Droogijsstralen is volledig compatibel met de voedselhygiënevoorschriften.

Gratis offerte

Laat je gegevens na en we bezorgen je zo snel mogelijk een duidelijke offerte.

*
*
*
*
*
*
*

In onze Privacy & Cookie Policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Droogijsstralen vulinstallatie bij brouwerij VERHAEGHE – Vichte

Deze nieuwe vulinstallatie kwam na een gehele retrofit in de bottellijn van brouwerij Verhaeghe. Voor ingebruikname werd de vulinstallatie gestraald onder de techniek van droogijs. Onder lage druk en een geheel droge toepassing, kan er worden gestraald op RVS zonder de elektrische – mechanische en hydraulische componenten te beschadigen.

Naast de reinigende toepassing van droogijsstralen, kunnen we aan de hand studies alsook aantonen dat het droogijsstralen in de voeding industrie zeker zijn vruchten afwerpt m.b.t. het beheersen van bacteriële kolonies. Het systeem van droogijsstralen is geschikt bij onderdelen als schroefdraden, tandwielen, nokken, lagerhuizen en van vlakke oppervlakken.

De CO2 pellets zijn zowel reukloos als smaakloos, die verdampen bij impact op het oppervlak, volledig compatibel met de voedselhygiënevoorschriften van de industrie. Het levert de voedingsindustrie hiermee een uiterst kosteneffectief antwoord op het intern hygiëne systeem.

Droogijsstralen bij Biscuiterie Declercq - Kuurne

Comfort Cleaning stond in voor de droogijsreiniging van de geautomatiseerde ijshoorntjes baklijn.

De bakplaten dienen preventief gereinigd te worden, enerzijds ter preventie van brandgevaar en anderzijds voor de kwaliteit van het afgewerkte product. De recente branden op de wafel en Biscuiterie machines in de sector, deed Biscuiterie Declercq overtuigen om preventief te reinigen. Daar het reinigen van de bakplaten geheel productloos en zonder water dienen te gebeuren drong een reiniging met droogijs zich op.

De reiniging onder droogijsstralen brengen de bakplaten terug in hun, oorspronkelijke vorm en geheel zonder schade. We kunnen alvast spreken van een geslaagde opdracht.