Droogijsstralen

Droogijsstralen of het stralen met droogijs is een zeer effectieve en vooral milieuvriendelijke manier van reinigen. Droogijsstralen is één van de specialiteiten van Comfort Cleaning en beschikbaar voor bedrijven én particulieren. Vraag je offert op maat aan.

Wat is Droogijsstralen?

Droogijsstralen is een revolutionaire reinigingsmethode, die verder gaat, waar manueel reinigen, zandstralen en stoomreinigen stoppen.
Daar waar men bij zandstralen gebruik maakt van zandkorrels, worden bij droogijsreiniging CO2-ijskorrels van -79° C door middel van luchtdruk op het bevuilde oppervlak ‘geschoten’, waardoor de vervuilde laag plots afkoelt en krimpt. Hierdoor komt deze laag gemakkelijk los van de ondergrond.

Methode.

Deze methode is dan ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld reiniging in de voedselindustrie of in de medische wereld.

Het principe van droogijsstralen is gebaseerd op het gebruik van droogijskorrels die door middel van een straalmachine met grote kracht tegen het te reinigen oppervlak worden gespoten

Droogijs of CO2 in vaste vorm wordt verkregen door de expansie van vloeibaar koolstofdioxide bij atmosferische druk. De CO 2 -sneeuw die daardoor ontstaat, wordt samengedrukt waardoor blokken of pellets ontstaan

In tegenstelling tot andere methodes worden straalmiddel en vuil niet vermengd waardoor er enkel droog afval overblijft.

Ontdek meer info, toepassingen en realisaties

Enkele realisaties

droogijsstralen realisatie Filliers

droogijsstralen realisatie Renson

droogijsstralen realisatie StasTerug naar boven